Страницы

среда, 22 февраля 2017 г.

Գործնական աշխատանք՝
Թորում`Սպիրտի  ջրային  լուծույթի  թորումը
  ՍարքավորումներԿլորատակ  կոլբքիմիական  սառնարանընդունիչ կոլբ,սպիրտայրոց
Ազդանյութեր`սպիրտջուր
Այս  եղանակով  կարելի  է  բաժանել  տարբեր  եռման  ջերմաստիճան  ունեցող համասեռ  խառնուրդներԿլորատակ  կոլբիհաճախ  էլ`  այսպես  կոչված Վյուրցի կոլբի  մեջ  լցնել  թորվող  հեղուկըընդ  որումհեղուկի  ծավալը  չպետք է  գերազանցի  կոլբի  ծավալի  ²/3—ըայսպես`հեղուկը  դուրս  կշարժվիԿոլբը միացվում  է  սառնարանինթեք  խողովակն  իջեցվում  է  ընդունիչ  կոլբի  մեջ:Թորվող  հեղուկով  կոլբի  ներսի  ջերմաստիճանին  հետևում  են  կոլբի բերանին  խցանով  ամրացված  ջերմաչափի  միջոցով:
Ձեթի  և  ջրի  անհամասեռ  խառնուրդի  բաժանումը  բաժանիչ ձագարով
Սարքավորումներբաժանիչ  ձագարբաժակ   
Ազդանյութերբուսական  յուղը , ջուր
Խառնուրդը  լցնում  ենք  բաժանիչ  ձագարի  մեջ,  թեթև  հեղուկը`բուսական յուղը  բարձրանում  է  վերևԲաժանիչ  ձագարի  տակ  բաժակ  ենք  ու  փականը բացումԾանր  հեղուկըբուսական  յուղը  բաժակի  մեջ  է  լցվում  ևբաժանման սահմանըփականի  անցքին  հասնելիսփականը  փակում  ենք:


Комментариев нет:

Отправить комментарий